Lagere energierekening

De energierekening kan bij veel bedrijven en huishoudens nog fors omlaag. Er zijn nog mogelijkheden om op het verbruik te besparen, maar ook is er voordeel te halen met het overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Lees in dit artikel hoe eenvoudig het is om een lagere energierekening te verkrijgen.

Tips om te besparen op energie

Veel mensen zijn zuinig op hun spullen, en storten het pas in de milieustraat als het kapot is. Jaren terug hebben zij gekozen voor een keuken met modern energiezuinig inbouwapparatuur, en die oude koel/vriescombinatie staat in de schuur. Dit is handig, in de zomer tijdens een barbecue, dan is een extra koelkast achterin de tuin nuttig. Maar het is verkeerde zuinigheid. Juist die oude apparatuur slurpt energie, en dan bij een koel/vriescombinatie gaat dat ook nog 24/7 door. Beter is het om de oude apparatuur direct te storten als er nieuw apparatuur komt. De koel/vriescombinatie is dan nog niet kapot, maar je krijgt wel een lagere energierekening als je alleen energiezuinig apparatuur gebruikt. Hetzelfde geldt met een gloeilamp. De mensen willen die pas vervangen voor een energiezuinige ledlamp als de gloeilamp stuk is. Dit is te begrijpen, zeker als het een lichtje betreft wat weinig aan is. Bijvoorbeeld het licht in een logeerkamer wat amper branduren maakt. Laat dat dan een uitzondering zijn, maak voor de rest enkel gebruik van moderne energiezuinige verlichting en gegarandeerd leidt dat tot een lagere energierekening.

Stap over op voordelige groene energie

Online is groene energie in Nederland goed te bekijken. Daar tref je een duidelijke uitleg aan waar groene energie vandaan komt en hoe het opgewekt wordt. Voor het uitzoeken welke leverancier de scherpste tarieven heeft, kun je bij easyswitch.nl goed terecht. Op de site staat gelijk geschreven hoe het overstappen van energieleverancier in zijn werking gaat. Het werkt heel eenvoudig, want easyswitch.nl neemt het volledig uit handen, zodat jij alleen het voordeel van een lagere energierekening hebt. Tezamen met de tips om oude apparatuur en lampen niet meer te gebruiken, kun je vele honderden euro's per jaar besparen.